Ecoline

Abre tus cielos

“Schuif uw hemel open, Heer, en daal af.” Omdat in 2019 een geplande reis naar Nicaragua niet doorging door de lockdown, besloot ik om alvast Spaans te gaan leren, voor wanneer reizen wel weer zou kunnen. Zo begon ik om te oefenen ook de Bijbel te lezen in het Spaans. Ik begon in de psalmen en het was rond adventstijd dat ik deze tekst las. David die God vraagt om de hemel open te scheuren, en af te dalen, dichtbij te zijn. En ik dacht: dat is wat Kerst is, God die dat gebed verhoort. Met potlood en Ecoline Brush pennen (echt geweldige dingen, die ik toen net ontdekt had) maakte ik deze tekeningen en liet het drukken op een kerstkaart.

10b
10a
10b
10c
10d

Bekijk ook

Mijn andere werk

Aquarel

Een haakje los

Er zit bij mijn geen steekje los, maar wel een haakje. Dit is een aquarel van mijn eigen rug, en hoe die er van binnen ongeveer uitziet. Nagetekend van een CT-scan. Het tweede haakje is opgeschoven naar voren en levert mij momenteel veel hoofdpijn op. Deze tekening maakt dan ook onderdeel uit van de serie over mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp.

Tekening

Firm foundation

Deze tekening komt uit de serie van mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp. Toen ik afgelopen 2e Paasdag een kerkdienst terugkeek, werd ik bijzonder geraakt door deze teksten uit het lied: Firm Foundation: “Christ is my firm foundation, the rock on which I stand.”, en “Rain came and wind blew, but my house was built on You”. En ze werden de inspiratie voor deze tekening.

Tekeningen

Hoofdpijndossier

Deze tekeningen geven een zoektocht weer, naar antwoorden als je wordt stilgezet door hoofdpijn. Vooral een zoektocht in mijn geloof, naar houvast en rust met alles wat er staat te gebeuren. Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan mijn blog over dit onderwerp. Onderaan de pagina staan grote afbeeldingen van de tekeningen in hun geheel.