Ecoline

Abre tus cielos

“Schuif uw hemel open, Heer, en daal af.” Omdat in 2019 een geplande reis naar Nicaragua niet doorging door de lockdown, besloot ik om alvast Spaans te gaan leren, voor wanneer reizen wel weer zou kunnen. Zo begon ik om te oefenen ook de Bijbel te lezen in het Spaans. Ik begon in de psalmen en het was rond adventstijd dat ik deze tekst las. David die God vraagt om de hemel open te scheuren, en af te dalen, dichtbij te zijn. En ik dacht: dat is wat Kerst is, God die dat gebed verhoort. Met potlood en Ecoline Brush pennen (echt geweldige dingen, die ik toen net ontdekt had) maakte ik deze tekeningen en liet het drukken op een kerstkaart.

10b
10a
10b
10c
10d

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.