Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Aquarel

Een haakje los

Er zit bij mijn geen steekje los, maar wel een haakje. Dit is een aquarel van mijn eigen rug, en hoe die er van binnen ongeveer uitziet. Nagetekend van een CT-scan. Het tweede haakje is opgeschoven naar voren en levert mij momenteel veel hoofdpijn op. Deze tekening maakt dan ook onderdeel uit van de serie over mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp.

Tekening

Firm foundation

Deze tekening komt uit de serie van mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp. Toen ik afgelopen 2e Paasdag een kerkdienst terugkeek, werd ik bijzonder geraakt door deze teksten uit het lied: Firm Foundation: “Christ is my firm foundation, the rock on which I stand.”, en “Rain came and wind blew, but my house was built on You”. En ze werden de inspiratie voor deze tekening.

Tekeningen

Hoofdpijndossier

Deze tekeningen geven een zoektocht weer, naar antwoorden als je wordt stilgezet door hoofdpijn. Vooral een zoektocht in mijn geloof, naar houvast en rust met alles wat er staat te gebeuren. Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan mijn blog over dit onderwerp. Onderaan de pagina staan grote afbeeldingen van de tekeningen in hun geheel.

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.

Aquarel

Slootkant

Aangezien ik in Nieuwkoop woon wilde ik ook graag de Nieuwkoopse plassen leren schilderen. En liefst die mooie slootkanten waar ik zelf langs sup. Daar ben ik mee gaan oefenen en zie hier het resultaat.

Aquarel

Atmosferisch perspectief

Leonardo da Vinci was een van de eersten die deze techniek toepasten. Een techniek waarbij je diepte in je schilderij aanbrengt door kleuren. Hoe verder weg, hoe grijzer en hoe minder contrast. In deze aquarel zie je dat terug in zowel het water als het landschap. Naar voren toe worden de kleuren steeds warmer.

Aquarel

Luchten en water

Om een lucht goed tot zijn recht te laten komen, moet je er eigenlijk water onder schilderen, waar hij in kan weerspiegelen. Hier twee verschillende luchten boven water.

Aquarel

Straatje in Leiden

De straat naast de Hooglandse Kerk in Leiden. Maar met wat verbeelding zou het ook zomaar ergens anders kunnen zijn.

Aquarel

Dijkhuisje

Er zitten verschillende oefeningen in deze aquarel gemaakt op les: – Een slootkant schilderen: water is altijd horizontaal, de slootkant is donker en gaat zowel met het water mee als omhoog. – Hoe een boom te maken: met indigo, tegen bijna complementair sienna, en een beetje water toevoegen op bepaalde plekken. – Perspectief creëren door het groen op de voorgrond grof te maken en naar de achtergrond steeds egaler.

Aquarel

Klaprozen

Ze zijn rood, maar ook mijn liefde voor blauw komt hier duidelijk terug en voert de boventoon. Opnieuw een aquarel waarbij ik heerlijk de verf zijn gang kon laten gaan. In de tweede aquarel is een beetje phtaloblauw toegevoegd.