Aquarel

Dijkhuisje

Er zitten verschillende oefeningen in deze aquarel gemaakt op les:
– Een slootkant schilderen: water is altijd horizontaal, de slootkant is donker en gaat zowel met het water mee als omhoog.
– Hoe een boom te maken: met indigo, tegen bijna complementair sienna, en een beetje water toevoegen op bepaalde plekken.
– Perspectief creëren door het groen op de voorgrond grof te maken en naar de achtergrond steeds egaler.

20231022_141535

Nog nat op de plank.

20230929_160505
20231022_141535

Bekijk ook

Mijn andere werk

Aquarel

Een haakje los

Er zit bij mijn geen steekje los, maar wel een haakje. Dit is een aquarel van mijn eigen rug, en hoe die er van binnen ongeveer uitziet. Nagetekend van een CT-scan. Het tweede haakje is opgeschoven naar voren en levert mij momenteel veel hoofdpijn op. Deze tekening maakt dan ook onderdeel uit van de serie over mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp.

Tekening

Firm foundation

Deze tekening komt uit de serie van mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp. Toen ik afgelopen 2e Paasdag een kerkdienst terugkeek, werd ik bijzonder geraakt door deze teksten uit het lied: Firm Foundation: “Christ is my firm foundation, the rock on which I stand.”, en “Rain came and wind blew, but my house was built on You”. En ze werden de inspiratie voor deze tekening.

Tekeningen

Hoofdpijndossier

Deze tekeningen geven een zoektocht weer, naar antwoorden als je wordt stilgezet door hoofdpijn. Vooral een zoektocht in mijn geloof, naar houvast en rust met alles wat er staat te gebeuren. Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan mijn blog over dit onderwerp. Onderaan de pagina staan grote afbeeldingen van de tekeningen in hun geheel.