Kerstproject

Gegrepen door Gods liefde

Dit kunstwerk is een Kerstproject, gemaakt in 2017 voor de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat. Het project werd gebruikt om tijdens de adventsperiode Bijbelverhalen uit te leggen aan de kinderen in de kerk. Iedere adventszondag werd er een paneel toegevoegd en op Kerstochtend hingen er 6 panelen. De panelen zijn gebaseerd op het Bijbelverhaal van Jona en de betekenis is als volgt:
Knoop: Onze draad is, door Jezus, weer met God verbonden. Hoe harder je trekt aan deze knoop, hoe steviger hij vast komt te zitten.
Vis: Verhaal van Jona. Zonde is gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor anderen.
Hart: Liefde. God had Nineve zo lief dat hij Jona stuurde.
Kompas: Geeft de richting aan.
Reddingsboei: Jezus werd geboren, onze Redding.
Anker: Hoop, datgene wat je zeker weet. Jezus is voor ons gestorven, dat anker zit vast.
Het kunstwerk is nog steeds te bewonderen in de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat. In 2020 heb ik in opdracht het project nogmaals gemaakt, met wat bredere letters en een nieuwe voorraad schelpen.
5a
5l
5i

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.