Mozaïek

Logo PG Zevenhoven

Als dank voor het gebruik van hun Livestream tijdens de lockdowns, heb ik voor de Protestantse Gemeente Zevenhoven in opdracht van de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat, dit mozaïek gemaakt van hun logo. Niet alleen mochten we van hun Livestream gebruik maken, ook lieten ze het interieur zien van onze kerk tijdens de dienst, die op dat moment gesloten was, onder andere dus ook het duif mozaïek van mij wat daar hing. Zo kwam ik op het idee om hen ook een mozaïek cadeau te geven voor in de kerk, uniek door hun eigen logo. Ook de kleuren van het logo zijn gebruikt, en de lijst (acryl) sluit in kleur aan bij de steentjes.

9o
9m
9n

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.