Tekening

Mantel van gerechtigheid

“Laat mij u vertellen hoe gelukkig God mij heeft gemaakt! Want Hij heeft mij gekleed in gewaden van heil, en een mantel van gerechtigheid over mijn schouders gelegd. Ik lijk wel een bruidegom in zijn trouwpak of een bruid met haar sieraden.” Jesaja 61:10. Deze Bijbeltekst heb ik hier nagetekend. In Noorwegen heb ik ooit een beeldje gekocht van een vrouw, waar ik mezelf heel erg in herkende. Dat beeldje heb ik hier nagetekend, om haar schouders een mantel, die lijkt op een hand waardoor ze wordt vastgepakt. De tekst beschrijft hoe dat voelt, als je weet dat God je vasthoudt en rondom probeer ik dat gevoel te tekenen. Het is een poging, want met alle details en sierlijkheid van de wereld kom ik nog niet in de buurt..

12b - kopie
12b

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.