Rouwkaart

Orchidee

Op 9 april 2022 overleed mijn oma. Toen ze wist dat ze ging overlijden vroeg ze mij om haar rouwkaart te tekenen, en het moest een orchidee worden. Ik begon met het natekenen van een witte orchidee, zoals deze zo vaak bij haar in het raam stonden. Dit is degene die op de kaart terecht is gekomen. De kleuren, blauw, het water en de bloem waar zij van hield, laten voor mij al het mooie zien van mijn oma. Op een spierwitte kaart, vol van hoop, en herinnerend aan al de liefde die ze ons heeft gegeven. Het was ook erg bijzonder om de reacties hierop terug te horen en dit is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst niet langer alleen een hobby te laten zijn, maar er verder mee aan de slag te gaan.

16c
16c
16b
16a

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.