Rouwkaart

Orchidee

Op 9 april 2022 overleed mijn oma. Toen ze wist dat ze ging overlijden vroeg ze mij om haar rouwkaart te tekenen, en het moest een orchidee worden. Ik begon met het natekenen van een witte orchidee, zoals deze zo vaak bij haar in het raam stonden. Dit is degene die op de kaart terecht is gekomen. De kleuren, blauw, het water en de bloem waar zij van hield, laten voor mij al het mooie zien van mijn oma. Op een spierwitte kaart, vol van hoop, en herinnerend aan al de liefde die ze ons heeft gegeven. Het was ook erg bijzonder om de reacties hierop terug te horen en dit is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst niet langer alleen een hobby te laten zijn, maar er verder mee aan de slag te gaan.

16c
16c
16b
16a

Bekijk ook

Mijn andere werk

Aquarel

Een haakje los

Er zit bij mijn geen steekje los, maar wel een haakje. Dit is een aquarel van mijn eigen rug, en hoe die er van binnen ongeveer uitziet. Nagetekend van een CT-scan. Het tweede haakje is opgeschoven naar voren en levert mij momenteel veel hoofdpijn op. Deze tekening maakt dan ook onderdeel uit van de serie over mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp.

Tekening

Firm foundation

Deze tekening komt uit de serie van mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp. Toen ik afgelopen 2e Paasdag een kerkdienst terugkeek, werd ik bijzonder geraakt door deze teksten uit het lied: Firm Foundation: “Christ is my firm foundation, the rock on which I stand.”, en “Rain came and wind blew, but my house was built on You”. En ze werden de inspiratie voor deze tekening.

Tekeningen

Hoofdpijndossier

Deze tekeningen geven een zoektocht weer, naar antwoorden als je wordt stilgezet door hoofdpijn. Vooral een zoektocht in mijn geloof, naar houvast en rust met alles wat er staat te gebeuren. Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan mijn blog over dit onderwerp. Onderaan de pagina staan grote afbeeldingen van de tekeningen in hun geheel.