Aquarel

Pispotje

Convolvulus sepium, de Haagwinde, of zoals mijn oma het altijd noemde: het Pispotje. Naast dat suppen zelf al heerlijk ontspannend is: lekker bruin worden en tegelijk genieten van de natuur van Nieuwkoop, heb ik nu ook ontdekt dat ik er goed op kan tekenen. In een waterdichte tas neem ik mijn spullen mee, maak wat schetsen en foto’s om die later thuis uit te werken met bijvoorbeeld water colour pennen. In een slootje kwam ik dit Pispotje tegen en hieronder is het resultaat te zien. En mocht je me nu niet geloven met dat supverhaal, bekijk dan even de video.

22a
22b
22g
22b
22a
22d
22e
22c
22f

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.