Aquarel

Rolklaver

Deze bloem heb ik ook ontdekt in een slootje op de Nieuwkoopse Plassen, de Rolklaver (Lotus corniculatus). Omdat de tekeningen zo uitpakten dat het leek alsof de bloem licht gaf moest ik ook denken aan deze tekst: ‘Wie een lamp aansteekt, zet hem niet weg in een donkere nis, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die in huis is het licht kan zien.’ (Lucas 11:33). Deze tekst is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst te gaan delen op social media en op deze website.

23d
23b
23a
23c

Bekijk ook

Mijn andere werk

Aquarel

Een haakje los

Er zit bij mijn geen steekje los, maar wel een haakje. Dit is een aquarel van mijn eigen rug, en hoe die er van binnen ongeveer uitziet. Nagetekend van een CT-scan. Het tweede haakje is opgeschoven naar voren en levert mij momenteel veel hoofdpijn op. Deze tekening maakt dan ook onderdeel uit van de serie over mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp.

Tekening

Firm foundation

Deze tekening komt uit de serie van mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp. Toen ik afgelopen 2e Paasdag een kerkdienst terugkeek, werd ik bijzonder geraakt door deze teksten uit het lied: Firm Foundation: “Christ is my firm foundation, the rock on which I stand.”, en “Rain came and wind blew, but my house was built on You”. En ze werden de inspiratie voor deze tekening.

Tekeningen

Hoofdpijndossier

Deze tekeningen geven een zoektocht weer, naar antwoorden als je wordt stilgezet door hoofdpijn. Vooral een zoektocht in mijn geloof, naar houvast en rust met alles wat er staat te gebeuren. Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan mijn blog over dit onderwerp. Onderaan de pagina staan grote afbeeldingen van de tekeningen in hun geheel.