Eindexamen

The Price

Voor mijn eindexamen kunstwerk in 6 gymnasium wilde ik iets maken waarmee ik kon laten zien wat mijn geloof voor mij betekent. Ondanks dat ik goed kon leren, had ik voor toetsen en mijn examens altijd stress, maar mijn geloof gaf mij rust en hoop dat het goed kwam. Dat wilde ik met dit werk laten zien. Het is een dollarbiljet, maar met in plaats van het portret van een president, een kruis op een rots. De achtergrond komt uit de clip van Wake me up van Avicii, een nummer wat mij ook een enorm gevoel van hoop geeft. Het kruis in het centrum verwijst naar Jezus en de prijs die Hij voor mij heeft betaald. Dat is wat ik geloof en vandaag nog steeds iedere dag mijn hoop uit haal.

1e
1e

Bekijk ook

Mijn andere werk

Tekeningen

Preek (aan)tekeningen

Iedere zondagochtend bezoek ik een kerkdienst, meestal in de Protestantse Gemeente Zevenhoven. Voorheen maakte ik altijd aantekeningen bij de preek. Ik lette daardoor beter op, maar las het eigenlijk nooit meer terug. Tot ik bedacht om mee te gaan tekenen. Een boekje met tekeningen is leuker om in terug te kijken, en meestal herinner ik mij dan ook nog wel de boodschap. Als zo’n preek begint, weet je alleen nog niet wat die boodschap gaat worden. Vaak begin ik daarom met de tekst van een lied, iets wat ik zie, of een sieraad wat ik draag. Gedurende de preek raakt dit dan verweven met de boodschap. En zo is het denk ik bij iedereen. Iedere kerkganger hoort dezelfde preek, maar iedereen heeft iets anders daaruit nodig en betrekt het op zijn eigen leven. Soms dus ook een heel persoonlijk verhaal van mij. De verhalen en uitleg van alle tekeningen zijn te vinden in de blog, op deze website:

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.