Eindexamen

The Price

Voor mijn eindexamen kunstwerk in 6 gymnasium wilde ik iets maken waarmee ik kon laten zien wat mijn geloof voor mij betekent. Ondanks dat ik goed kon leren, had ik voor toetsen en mijn examens altijd stress, maar mijn geloof gaf mij rust en hoop dat het goed kwam. Dat wilde ik met dit werk laten zien. Het is een dollarbiljet, maar met in plaats van het portret van een president, een kruis op een rots. De achtergrond komt uit de clip van Wake me up van Avicii, een nummer wat mij ook een enorm gevoel van hoop geeft. Het kruis in het centrum verwijst naar Jezus en de prijs die Hij voor mij heeft betaald. Dat is wat ik geloof en vandaag nog steeds iedere dag mijn hoop uit haal.

1e
1e

Bekijk ook

Mijn andere werk

Aquarel

Een haakje los

Er zit bij mijn geen steekje los, maar wel een haakje. Dit is een aquarel van mijn eigen rug, en hoe die er van binnen ongeveer uitziet. Nagetekend van een CT-scan. Het tweede haakje is opgeschoven naar voren en levert mij momenteel veel hoofdpijn op. Deze tekening maakt dan ook onderdeel uit van de serie over mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp.

Tekening

Firm foundation

Deze tekening komt uit de serie van mijn hoofdpijndossier. Voor het complete verhaal, zie mijn blog over dit onderwerp. Toen ik afgelopen 2e Paasdag een kerkdienst terugkeek, werd ik bijzonder geraakt door deze teksten uit het lied: Firm Foundation: “Christ is my firm foundation, the rock on which I stand.”, en “Rain came and wind blew, but my house was built on You”. En ze werden de inspiratie voor deze tekening.

Tekeningen

Hoofdpijndossier

Deze tekeningen geven een zoektocht weer, naar antwoorden als je wordt stilgezet door hoofdpijn. Vooral een zoektocht in mijn geloof, naar houvast en rust met alles wat er staat te gebeuren. Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan mijn blog over dit onderwerp. Onderaan de pagina staan grote afbeeldingen van de tekeningen in hun geheel.