Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Acryl

Ere zij God - Kerstnachtdienst 2023

“Eer zij God die op de aarde, naar ons toe gekomen is.” Als je mij vraagt om een bord te ontwerpen voor de Kerstnachtdienst, dan kun je kunst verwachten: Een engel, kopie van de Vliegende engel van Abraham Bloemaert, kondigt het aan: “Gloria in excelsis Deo”. Die glorie blijkt ook uit het sierlijke goud, geinspireerd op een katholiek kerkvelum. Waarbij de hand uit de kribbe is waar het om draait: God die zijn hand uitstrekt naar ons.

Icoon

Moeder Gods

Na exact 70 uur schilderen is ze dan eindelijk af, mijn eerste icoon: Moeder Gods. Bij de techniek van het icoonschilderen maak je zelf je verf met pigment en eigeel. De achtergrond is bekleed met bladgoud en is er volop symboliek. Zo staan in deze icoon de drie sterren voor de maagdelijkheid van Maria (voor, tijdens en na de bevalling) en voor de 3-eenheid. De letters Μρ Θῦ zijn een afkorting voor Μήτηρ Θεοῦ (Meter Theou, Moeder Gods), oftewel Maria.

Aquarel

Blauwe lantaarn

Resultaat van een wandeling langs de haven. Twee lantaarns in precies dezelfde kleur als de lucht, leverden deze foto op, en de inspiratie voor deze aquarel.

Aquarel

Zeilboot Volkert

Sinds een aantal jaar doet mijn broertje mee aan het wedstrijdzeilen bij Noord-Zuid in Nieuwkoop. Dit is zijn boot. Van een van de actiefoto’s heb ik deze aquarel gemaakt.

Acryl

Huwelijksportret

Dit huwelijksportret heb ik nageschilderd van een foto, in opdracht van vrienden, om het bruidspaar cadeau te geven. Alles wat ik de afgelopen tijd op les geleerd had, kon in hierin toepassen. En als de basis eenmaal goed is, vind ik het heerlijk om los te gaan op de details. Formaat: 30×40 cm. Ook interesse in een portret? Aarzel niet om contact op te nemen. De prijs is in overleg (afhankelijk van afbeelding en formaat).

Aquarel

Sloot met riet

Voor de laatste lessen mochten we zelf een onderwerp kiezen. Ik koos ervoor om een foto, gemaakt tijdens het suppen, na te schilderen en ben erg blij met het resultaat.

Aquarel

Schuur in de sneeuw

Hoe schilder je een lucht, waar de bomen in weglopen? En sneeuw? Met blauw dus, lijkt het wit te veranderen in sneeuw. Allemaal geleerd op les.

Aquarel

Uil

Gemaakt op les.

Aquarel

Landschap met boerderij

Oefening in het opzetten van een landschap.

Aquarel

Straatje in Frankrijk

Hoe laat je een gebouw oud lijken, hoe schilder je mensen met een paar verfstreken? Dat leerde ik in deze les.

Aquarel

Bloemenvaas

Gemaakt op les. Belangrijkste les: spaar de vorm uit voor de bloemen die je wil gaan schilderen.

Aquarel

Herfst stilleven

Aquarel gemaakt op les, waarbij we een stilleven met pompoenen na moesten tekenen. Compositie, licht en schaduw en kleur, allemaal belangrijk om te leren.