Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Kerstkaart 2022

Moeder Gods van de Passie

Sinds oktober 2022 ben ik begonnen met lessen icoonschilderen in de katholieke kerk van Zevenhoven. Een eeuwenoude techniek, waarbij je o.a. zelf je pigmenten maakt met eigeel en met symboliek achter elke handeling. Eén van mijn medecursisten schilderde de icoon Moeder Gods van de Passie: Maria met Jezus op haar armen. Jezus kijkt naar de engel die een kruis vast heeft (zijn toekomst) en schrikt daarvan zodat zijn schoen uitvalt. Hoe Kerst verwijst naar Pasen, een mooie afbeelding voor mijn kerstkaart dacht ik. De tekening is met Ecoline en de achtergrond is goud, net als een echte icoon.

Ecoline en Aquarel

Geboortekaartje

Een hele eer, het geboortekaartje mogen ontwerpen voor een vriendin. En een hele klus, want het moest een persoonlijk kaartje worden. Na een teken- en fotosessie met haar hond en foto’s van de voordeur is dit het resultaat geworden. Ook interesse in een persoonlijk kaartje? Aarzel niet om contact op te nemen.

Ecoline

Magnolia I

Nadat ik de rouwkaart van mijn oma had ontworpen kreeg ik een opdracht aangeboden van de uitvaartondernemer: om op dezelfde manier een magnolia te tekenen, hun logo. Dit is een van de tekeningen die zijn uitgekozen, ook om op kaarten te laten drukken. Ik heb er nog veel meer gemaakt, omdat het een bijzondere bloem is en er heel veel variaties mogelijk waren.

Rouwkaart

Orchidee

Op 9 april 2022 overleed mijn oma. Toen ze wist dat ze ging overlijden vroeg ze mij om haar rouwkaart te tekenen, en het moest een orchidee worden. Ik begon met het natekenen van een witte orchidee, zoals deze zo vaak bij haar in het raam stonden. Dit is degene die op de kaart terecht is gekomen. De kleuren, blauw, het water en de bloem waar zij van hield, laten voor mij al het mooie zien van mijn oma. Op een spierwitte kaart, vol van hoop, en herinnerend aan al de liefde die ze ons heeft gegeven. Het was ook erg bijzonder om de reacties hierop terug te horen en dit is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst niet langer alleen een hobby te laten zijn, maar er verder mee aan de slag te gaan.

Tekening

Kerstkaart 2020

In 2020 zaten we in lockdown, en kon er dus geen Kerstproject gemaakt worden. Ik besloot daarom om toch een serie tekeningen te maken die wekelijks op de nieuwsbrief van onze kerk konden worden gezet, aansluitend bij de verhalen van de kindernevendienst. De laatste tekening heb ik laten afdrukken als mijn kerstkaart van dat jaar.

Ecoline

Abre tus cielos

“Schuif uw hemel open, Heer, en daal af.” Omdat in 2019 een geplande reis naar Nicaragua niet doorging door de lockdown, besloot ik om alvast Spaans te gaan leren, voor wanneer reizen wel weer zou kunnen. Zo begon ik om te oefenen ook de Bijbel te lezen in het Spaans. Ik begon in de psalmen en het was rond adventstijd dat ik deze tekst las. David die God vraagt om de hemel open te scheuren, en af te dalen, dichtbij te zijn. En ik dacht: dat is wat Kerst is, God die dat gebed verhoort. Met potlood en Ecoline Brush pennen (echt geweldige dingen, die ik toen net ontdekt had) maakte ik deze tekeningen en liet het drukken op een kerstkaart.