Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Aquarel

Zonnebloemen

Het belang van licht en schaduw, de juiste kleuren geel en oranje en de karakteristieke vorm van de bladeren. Zonnebloemen.

Aquarel

Doorkijkje bij Tijsterman

In Nieuwkoop, naast de brug bij Tijsterman, die mijn opa zelf nog heeft gebouwd, vind je dit doorkijkje naar de plas. Je ziet het groen en de boten van de haven in de verte al liggen.

Aquarel

Slootkant

Aangezien ik in Nieuwkoop woon wilde ik ook graag de Nieuwkoopse plassen leren schilderen. En liefst die mooie slootkanten waar ik zelf langs sup. Daar ben ik mee gaan oefenen en zie hier het resultaat.

Aquarel

Atmosferisch perspectief

Leonardo da Vinci was een van de eersten die deze techniek toepasten. Een techniek waarbij je diepte in je schilderij aanbrengt door kleuren. Hoe verder weg, hoe grijzer en hoe minder contrast. In deze aquarel zie je dat terug in zowel het water als het landschap. Naar voren toe worden de kleuren steeds warmer.

Aquarel

Luchten en water

Om een lucht goed tot zijn recht te laten komen, moet je er eigenlijk water onder schilderen, waar hij in kan weerspiegelen. Hier twee verschillende luchten boven water.

Aquarel

Straatje in Leiden

De straat naast de Hooglandse Kerk in Leiden. Maar met wat verbeelding zou het ook zomaar ergens anders kunnen zijn.

Aquarel

Dijkhuisje

Er zitten verschillende oefeningen in deze aquarel gemaakt op les: – Een slootkant schilderen: water is altijd horizontaal, de slootkant is donker en gaat zowel met het water mee als omhoog. – Hoe een boom te maken: met indigo, tegen bijna complementair sienna, en een beetje water toevoegen op bepaalde plekken. – Perspectief creëren door het groen op de voorgrond grof te maken en naar de achtergrond steeds egaler.

Aquarel

Klaprozen

Ze zijn rood, maar ook mijn liefde voor blauw komt hier duidelijk terug en voert de boventoon. Opnieuw een aquarel waarbij ik heerlijk de verf zijn gang kon laten gaan. In de tweede aquarel is een beetje phtaloblauw toegevoegd.

Aquarel

Hortensia's

Met een vierkante kwast, ronde hortensia’s schilderen. Met kleurverloop en het tactisch plaatsen van de verfstreken is het gelukt. Beetje groen en je hebt een struik. Zo makkelijk is het natuurlijk niet, maar met een beetje durf is dit tot stand gekomen.

Aquarel

Berkenbos - rood en blauw

De allereerste oefening op les: Een berkenbos met bruin en blauw, om te leren mengen, een beetje losgaan en toch de suggestie van een bos neerzetten. Hier met minder logische kleuren, rood en blauw, maar je ziet het nog steeds.

Aquarel

Berkenbos - geel en blauw

Aquarel met slechts 2 kleuren: cadmium geel en indigo. Toch is er  perspectief en zie je dat het een bos is.

Acryl

Ere zij God - Kerstnachtdienst 2023

“Eer zij God die op de aarde, naar ons toe gekomen is.” Als je mij vraagt om een bord te ontwerpen voor de Kerstnachtdienst, dan kun je kunst verwachten: Een engel, kopie van de Vliegende engel van Abraham Bloemaert, kondigt het aan: “Gloria in excelsis Deo”. Die glorie blijkt ook uit het sierlijke goud, geinspireerd op een katholiek kerkvelum. Waarbij de hand uit de kribbe is waar het om draait: God die zijn hand uitstrekt naar ons.