Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Biblia sacra

Schat

Geïnspireerd door een tentoonstelling in Gouda, met tekeningen uit de Biblia Sacra van Salvador Dalí, besloot ik mijn eigen Biblia Sacra te gaan maken maar dan met Ecoline brush pennen. Op dat moment was in aan het lezen in Mattheüs en heb ik een aantal verhalen op mijn eigen manier verbeeld. Dit was de eerste tekening die ontstond, naar aanleiding van Mattheüs 13:44: “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen.”

Tekening

Libelle

Als je opgroeit in Nieuwkoop, met de Nieuwkoopse Plassen naast de deur, dan zijn ze niet te missen: libellen. Blauw, rood, groen, bruin of een combi. Als klein kind ving ik ze met mijn vlindernetje om ze van dichtbij te kunnen bekijken en bewonderen. Hier heb ik er een nagetekend uit mijn herinnering: vleugels als een glas-in-lood raam en met een achterlijfje in verschillende delen, als een soort tak. Niet realistisch, maar waar de libelle mij aan doet denken / herinneren.

Ecoline en inkt

Kruis in zwart

Een van mijn eerste tekeningen met de Ecoline brush pennen. De punt is een soort kwast, waardoor je hele sierlijke streken kunt zetten, bijna net alsof het geschilderd is. Details zijn gemaakt met Sakura pennen en brush pennen.

Tekening

Hope is the anthem

Deze tekening, ook gemaakt met alles wat ik maar in mijn etui kon vinden, verbeeldt een zin uit het nummer Hope is the Anthem van Switchfoot, een van mijn favoriete bands. “My heartbeat, my oxygen, my banner, my home, my freedom, my song, Your hope is the anthem of my soul.” Als je goed kijkt kun je de tekst er ook in ontdekken.

Tekening

Pasen

Een tuin vol met stenen. De belangrijkste steen weggerold. Liefde. Kruis. Open graf.

Tekening

Mantel van gerechtigheid

“Laat mij u vertellen hoe gelukkig God mij heeft gemaakt! Want Hij heeft mij gekleed in gewaden van heil, en een mantel van gerechtigheid over mijn schouders gelegd. Ik lijk wel een bruidegom in zijn trouwpak of een bruid met haar sieraden.” Jesaja 61:10. Deze Bijbeltekst heb ik hier nagetekend. In Noorwegen heb ik ooit een beeldje gekocht van een vrouw, waar ik mezelf heel erg in herkende. Dat beeldje heb ik hier nagetekend, om haar schouders een mantel, die lijkt op een hand waardoor ze wordt vastgepakt. De tekst beschrijft hoe dat voelt, als je weet dat God je vasthoudt en rondom probeer ik dat gevoel te tekenen. Het is een poging, want met alle details en sierlijkheid van de wereld kom ik nog niet in de buurt..

Tekening

Kerstkaart 2020

In 2020 zaten we in lockdown, en kon er dus geen Kerstproject gemaakt worden. Ik besloot daarom om toch een serie tekeningen te maken die wekelijks op de nieuwsbrief van onze kerk konden worden gezet, aansluitend bij de verhalen van de kindernevendienst. De laatste tekening heb ik laten afdrukken als mijn kerstkaart van dat jaar.

Tekening

Gabriël

Gabriël, een andere tekening uit de serie van Kerst 2019. Een engel, niet lief, maar krachtig, met een boodschap.

Tekening

Boom van Jesse

“Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei.” Jesaja 11:1, en “Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Sterke God, Eeuwige vader, Vredevorst.” Jesaja 9:5. Kerst is voor mij altijd een enorme inspiratiebron voor tekeningen, vooral als ik bijvoorbeeld verwijzingen tegenkom naar Kerst in het Oude Testament, zoals hier in Jesaja. Deze tekening is daarop gebaseerd. 

Ecoline

Abre tus cielos

“Schuif uw hemel open, Heer, en daal af.” Omdat in 2019 een geplande reis naar Nicaragua niet doorging door de lockdown, besloot ik om alvast Spaans te gaan leren, voor wanneer reizen wel weer zou kunnen. Zo begon ik om te oefenen ook de Bijbel te lezen in het Spaans. Ik begon in de psalmen en het was rond adventstijd dat ik deze tekst las. David die God vraagt om de hemel open te scheuren, en af te dalen, dichtbij te zijn. En ik dacht: dat is wat Kerst is, God die dat gebed verhoort. Met potlood en Ecoline Brush pennen (echt geweldige dingen, die ik toen net ontdekt had) maakte ik deze tekeningen en liet het drukken op een kerstkaart.

Tekening

Bijbel

Potloodtekening. Uit deze Bijbel ontspringen takken / bloedvaten. De Bijbel als bron waaruit leven ontspringt.

Tekeningen

Etui Kunst

Tijdens mijn studie waren er natuurlijk ook niet zo interessante lessen. Ik maakte dan tekeningen met wat ik ook maar kon vinden in mijn etui. Vaak bloemen, of songteksten. De tekening hiernaast is gemaakt op de achterkant van een deeltoets. Ik had hem toch gehaald, dus blijkbaar was de nabespreking niet meer zo interessant.