Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Ecoline en inkt

Kruis in bloei

Dit is één van de tekeningen die laat zien wat mijn geloof voor mij betekent. Het kruis, hoop, vrede, toekomst. En steeds zoek ik naar manieren om dat op papier te zetten. Dit is weer een poging, een kruis in vlammen, in bloei. De andere afbeelding is een eerdere versie.

Ecoline en inkt

Marbella

De familievakantie naar Marbella in de zomer 2022 was in één woord Fantastico. Geïnspireerd op de foto’s en kleuren tijdens het uitgaan heb ik thuis deze tekeningen gemaakt.

Aquarel

Rolklaver

Deze bloem heb ik ook ontdekt in een slootje op de Nieuwkoopse Plassen, de Rolklaver (Lotus corniculatus). Omdat de tekeningen zo uitpakten dat het leek alsof de bloem licht gaf moest ik ook denken aan deze tekst: ‘Wie een lamp aansteekt, zet hem niet weg in een donkere nis, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die in huis is het licht kan zien.’ (Lucas 11:33). Deze tekst is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst te gaan delen op social media en op deze website.

Aquarel

Pispotje

Convolvulus sepium, de Haagwinde, of zoals mijn oma het altijd noemde: het Pispotje. Naast dat suppen zelf al heerlijk ontspannend is: lekker bruin worden en tegelijk genieten van de natuur van Nieuwkoop, heb ik nu ook ontdekt dat ik er goed op kan tekenen. In een waterdichte tas neem ik mijn spullen mee, maak wat schetsen en foto’s om die later thuis uit te werken met bijvoorbeeld water colour pennen. In een slootje kwam ik dit Pispotje tegen en hieronder is het resultaat te zien. En mocht je me nu niet geloven met dat supverhaal, bekijk dan even de video.

Ecoline en Aquarel

Magnolia VI

Een serie magnolia’s met steeds dezelfde gebruikte kleuren, in dezelfde stijl.

Ecoline en Aquarel

Magnolia V

Bijna abstract, met een beetje graffiti-effect, een magnolia. In de serie onderstaand nog 2 andere waar ik een compleet eigen randje aan heb gegeven.

Ecoline en Aquarel

Magnolia IV

In deze tekening is geen water gebruikt en zijn details aangebracht met water colour pennen. In de serie onderstaand 3 staande magnolia’s.

Ecoline en Aquarel

Magnolia III

Opnieuw een magnolia met ecoline en water colour markers, nu met wat meer donkere kleuren. Onderstaand een 3-luik met 3 liggende magnolia’s.

Ecoline en Aquarel

Magnolia II

Omdat Ecoline een pigment is, en snel verkleurt in zonlicht, ben ik hier water colour markers gaan gebruiken. Die hebben twee punten, waarvan 1 dunne, waarmee dus nog meer details zijn te maken, zoals hier in geel.

Ecoline

Magnolia I

Nadat ik de rouwkaart van mijn oma had ontworpen kreeg ik een opdracht aangeboden van de uitvaartondernemer: om op dezelfde manier een magnolia te tekenen, hun logo. Dit is een van de tekeningen die zijn uitgekozen, ook om op kaarten te laten drukken. Ik heb er nog veel meer gemaakt, omdat het een bijzondere bloem is en er heel veel variaties mogelijk waren.

Inkt

Vlinder

Deze vlinder heeft geen indrukwekkend kleurenpatroon op zijn vleugels, wat het bijzonder maakt zijn de scheuren en gaten erin. Ik heb er een foto van gemaakt en die verwerkt tot deze inkttekening. Een nieuwe techniek waarbij ik eerst een tekening maak met potlood. De lijnen die ik interessant vind, trek ik over met de dunste fineliner die ik heb (005), daarna kleur ik de hoekjes en lastige punten in, en wordt de fineliner steeds dikker. Zo kan ik alle details erin krijgen die ik wil hebben.

Ecoline

Klaprozen

Voor deze tekeningen heb ik steeds maar 4 kleuren gebruikt: rood, zwart, geel en groen. De rest ontstaat door ze te vermengen met water. Het effect van het water past goed bij het kwetsbare van een klaproos, maar de kleur knalt van het papier. De 3 staande afbeeldingen zijn te bestellen als 3-luik.