Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Biblia Sacra

Calvary

“Onderweg naar Jeruzalem nam Jezus de twaalf leerlingen apart. Hij zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, waar de Mensenzoon zal worden uitgeleverd aan de hogepriesters en de schriftgeleerden, die hem ter dood zullen veroordelen. Ze zullen hem uitleveren aan de heidenen, die de spot met hem zullen drijven en hem zullen geselen en kruisigen. Maar op de derde dag zal hij worden opgewekt uit de dood.’” Mattheüs 20: 17-19. De restvormen zijn opnieuw opgevuld met rode en blauwe inkt. 

Biblia Sacra

Roos

“En ieder die broers of zusters, vader, moeder of kinderen, akkers of huizen heeft achtergelaten omwille van mijn naam, zal het honderdvoudige ontvangen en deel krijgen aan het eeuwige leven. Vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten.” Mattheüs 19: 29, 30.

Biblia Sacra

Leaves the 99

“Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken?” Mattheüs 18: 12. Een groot deel van de restvormen heb ik hier opgevuld met rode en blauwe Sakura pennen.

Biblia Sacra

Mosterdzaadje

“Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’” Mattheüs 17: 20, 21.

Biblia sacra

Schat

Geïnspireerd door een tentoonstelling in Gouda, met tekeningen uit de Biblia Sacra van Salvador Dalí, besloot ik mijn eigen Biblia Sacra te gaan maken maar dan met Ecoline brush pennen. Op dat moment was in aan het lezen in Mattheüs en heb ik een aantal verhalen op mijn eigen manier verbeeld. Dit was de eerste tekening die ontstond, naar aanleiding van Mattheüs 13:44: “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen.”

Tekening

Libelle

Als je opgroeit in Nieuwkoop, met de Nieuwkoopse Plassen naast de deur, dan zijn ze niet te missen: libellen. Blauw, rood, groen, bruin of een combi. Als klein kind ving ik ze met mijn vlindernetje om ze van dichtbij te kunnen bekijken en bewonderen. Hier heb ik er een nagetekend uit mijn herinnering: vleugels als een glas-in-lood raam en met een achterlijfje in verschillende delen, als een soort tak. Niet realistisch, maar waar de libelle mij aan doet denken / herinneren.

Ecoline en inkt

Kruis in zwart

Een van mijn eerste tekeningen met de Ecoline brush pennen. De punt is een soort kwast, waardoor je hele sierlijke streken kunt zetten, bijna net alsof het geschilderd is. Details zijn gemaakt met Sakura pennen en brush pennen.

Tekening

Hope is the anthem

Deze tekening, ook gemaakt met alles wat ik maar in mijn etui kon vinden, verbeeldt een zin uit het nummer Hope is the Anthem van Switchfoot, een van mijn favoriete bands. “My heartbeat, my oxygen, my banner, my home, my freedom, my song, Your hope is the anthem of my soul.” Als je goed kijkt kun je de tekst er ook in ontdekken.

Tekening

Pasen

Een tuin vol met stenen. De belangrijkste steen weggerold. Liefde. Kruis. Open graf.

Tekening

Mantel van gerechtigheid

“Laat mij u vertellen hoe gelukkig God mij heeft gemaakt! Want Hij heeft mij gekleed in gewaden van heil, en een mantel van gerechtigheid over mijn schouders gelegd. Ik lijk wel een bruidegom in zijn trouwpak of een bruid met haar sieraden.” Jesaja 61:10. Deze Bijbeltekst heb ik hier nagetekend. In Noorwegen heb ik ooit een beeldje gekocht van een vrouw, waar ik mezelf heel erg in herkende. Dat beeldje heb ik hier nagetekend, om haar schouders een mantel, die lijkt op een hand waardoor ze wordt vastgepakt. De tekst beschrijft hoe dat voelt, als je weet dat God je vasthoudt en rondom probeer ik dat gevoel te tekenen. Het is een poging, want met alle details en sierlijkheid van de wereld kom ik nog niet in de buurt..

Natuurlijk

Pictures in branches

De natuur zelf vind ik echt het grootste kunstwerk ooit gemaakt. Alleen al een takje, is gewoon een kunstwerk op zich. De kleuren, de mooiste organische vormen, en precies zoals de natuur ze bedacht heeft. Ik vind het geweldig om hier patronen mee te leggen, en zoals in dit geval een fotolijstje mee te beplakken.

Tekening

Kerstkaart 2020

In 2020 zaten we in lockdown, en kon er dus geen Kerstproject gemaakt worden. Ik besloot daarom om toch een serie tekeningen te maken die wekelijks op de nieuwsbrief van onze kerk konden worden gezet, aansluitend bij de verhalen van de kindernevendienst. De laatste tekening heb ik laten afdrukken als mijn kerstkaart van dat jaar.