Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Mozaïek

Logo PG Zevenhoven

Als dank voor het gebruik van hun Livestream tijdens de lockdowns, heb ik voor de Protestantse Gemeente Zevenhoven in opdracht van de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat, dit mozaïek gemaakt van hun logo. Niet alleen mochten we van hun Livestream gebruik maken, ook lieten ze het interieur zien van onze kerk tijdens de dienst, die op dat moment gesloten was, onder andere dus ook het duif mozaïek van mij wat daar hing. Zo kwam ik op het idee om hen ook een mozaïek cadeau te geven voor in de kerk, uniek door hun eigen logo. Ook de kleuren van het logo zijn gebruikt, en de lijst (acryl) sluit in kleur aan bij de steentjes.

Mozaïek

Duif II

Voor dit mozaïek heb ik warme kleuren gebruikt, waardoor de duif meer symbool komt te staan voor de Heilige Geest. Ik heb geprobeerd om te tegels op zo’n manier stuk te slaan dat er hele aparte vormen ontstaan. Het mooie hiervan is dat je dit niet in de hand hebt, je bent afhankelijk van het keramiek en met de vormen die ontstaan probeer ik sierlijke, organische patronen te leggen. De lijst (acryl) matcht met de kleuren van het mozaïek.

Mozaïek

Duif I

Begonnen als Kerstproject voor de kerk, uitgegroeid tot een hele lockdown lang mozaïeken. Het is een duif die de komst van de Vredekoning aankondigt, zoals ook de titel was van het Kerstproject. De kleuren zijn hetzelfde als het origineel, maar qua scherven heb ik wat apartere vormen gebruikt, en een witte / parelmoer lijst geschilderd voor om het mozaïek.

Natuurlijk

Kruis met schelpen

Het kruis is eerst geschilderd met acryl, daarna beplakt met schelpen. Zonder dat het doorloopt is het hart zichtbaar en er zit kleurverloop in de schelpen. Liefde, de boodschap van het kruis.

Tekening

Bijbel

Potloodtekening. Uit deze Bijbel ontspringen takken / bloedvaten. De Bijbel als bron waaruit leven ontspringt.

Acryl

Huwelijksportret

Schilderij met acryl, nageschilderd van een foto. Als huwelijkscadeau voor het bruidspaar.

Huwelijkscadeau

Tweeluik

Voor een huwelijkscadeau gebruik ik graag iets van de trouwkaart, zoals in dit geval de datum in Romeinse cijfers. Daarnaast moet het natuurlijk echt persoonlijk zijn, zoals in dit geval voor iemand die van dierenprints houdt en in de kleuren passend bij hun interieur. Een tweeluik met acryl.

Huwelijkscadeau

Liefde in schelpen

Dit kunstwerk heb ik gemaakt als huwelijkscadeau voor een vriendin. De letter M 2x precies zoals op de kaart, met hout, touw en op een explosie van schelpen met kleurverloop.

Kerstproject

Gegrepen door Gods liefde

Dit kunstwerk is een Kerstproject, gemaakt in 2017 voor de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat. Het project werd gebruikt om tijdens de adventsperiode Bijbelverhalen uit te leggen aan de kinderen in de kerk. Iedere adventszondag werd er een paneel toegevoegd en op Kerstochtend hingen er 6 panelen. De panelen zijn gebaseerd op het Bijbelverhaal van Jona en de betekenis is als volgt: Knoop: Onze draad is, door Jezus, weer met God verbonden. Hoe harder je trekt aan deze knoop, hoe steviger hij vast komt te zitten. Vis: Verhaal van Jona. Zonde is gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor anderen. Hart: Liefde. God had Nineve zo lief dat hij Jona stuurde. Kompas: Geeft de richting aan. Reddingsboei: Jezus werd geboren, onze Redding. Anker: Hoop, datgene wat je zeker weet. Jezus is voor ons gestorven, dat anker zit vast. Het kunstwerk is nog steeds te bewonderen in de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat. In 2020 heb ik in opdracht het project nogmaals gemaakt, met wat bredere letters en een nieuwe voorraad schelpen.

Tekeningen

Etui Kunst

Tijdens mijn studie waren er natuurlijk ook niet zo interessante lessen. Ik maakte dan tekeningen met wat ik ook maar kon vinden in mijn etui. Vaak bloemen, of songteksten. De tekening hiernaast is gemaakt op de achterkant van een deeltoets. Ik had hem toch gehaald, dus blijkbaar was de nabespreking niet meer zo interessant.

Geneeskunde

Lessen Anatomie

In het tweede jaar van geneeskunde kregen we snijzaal en moest er anatomie geleerd worden. Ik deed dit door te tekenen. Ik genoot ervan om mijn anatomieboeken en modellen over te tekenen en nam ze mee naar de snijzaal zodat ik alles kon vinden. In de galerij hieronder staan een aantal voorbeelden.

Aquarel

Japanse wolken boven Nieuwkoop

Op de middelbare school heb ik een atelierstage gevolgd bij kunstenares Sanne de Vries in Alphen a/d Rijn. Hier maakte ik voor het eerst kennis met aquarel, een techniek waarbij je los moet laten, afhankelijk bent van wat het water en het papier doen, maar toch ook details kunt maken. Ik liet mij inspireren door een boek met Japanse luchten, en besloot deze te schilderen boven de skyline van Nieuwkoop.