Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Kerstproject

Gegrepen door Gods liefde

Dit kunstwerk is een Kerstproject, gemaakt in 2017 voor de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat. Het project werd gebruikt om tijdens de adventsperiode Bijbelverhalen uit te leggen aan de kinderen in de kerk. Iedere adventszondag werd er een paneel toegevoegd en op Kerstochtend hingen er 6 panelen. De panelen zijn gebaseerd op het Bijbelverhaal van Jona en de betekenis is als volgt: Knoop: Onze draad is, door Jezus, weer met God verbonden. Hoe harder je trekt aan deze knoop, hoe steviger hij vast komt te zitten. Vis: Verhaal van Jona. Zonde is gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor anderen. Hart: Liefde. God had Nineve zo lief dat hij Jona stuurde. Kompas: Geeft de richting aan. Reddingsboei: Jezus werd geboren, onze Redding. Anker: Hoop, datgene wat je zeker weet. Jezus is voor ons gestorven, dat anker zit vast. Het kunstwerk is nog steeds te bewonderen in de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat. In 2020 heb ik in opdracht het project nogmaals gemaakt, met wat bredere letters en een nieuwe voorraad schelpen.

Tekeningen

Etui Kunst

Tijdens mijn studie waren er natuurlijk ook niet zo interessante lessen. Ik maakte dan tekeningen met wat ik ook maar kon vinden in mijn etui. Vaak bloemen, of songteksten. De tekening hiernaast is gemaakt op de achterkant van een deeltoets. Ik had hem toch gehaald, dus blijkbaar was de nabespreking niet meer zo interessant.

Geneeskunde

Lessen Anatomie

In het tweede jaar van geneeskunde kregen we snijzaal en moest er anatomie geleerd worden. Ik deed dit door te tekenen. Ik genoot ervan om mijn anatomieboeken en modellen over te tekenen en nam ze mee naar de snijzaal zodat ik alles kon vinden. In de galerij hieronder staan een aantal voorbeelden.

Aquarel

Japanse wolken boven Nieuwkoop

Op de middelbare school heb ik een atelierstage gevolgd bij kunstenares Sanne de Vries in Alphen a/d Rijn. Hier maakte ik voor het eerst kennis met aquarel, een techniek waarbij je los moet laten, afhankelijk bent van wat het water en het papier doen, maar toch ook details kunt maken. Ik liet mij inspireren door een boek met Japanse luchten, en besloot deze te schilderen boven de skyline van Nieuwkoop.

Eindexamen

The Price

Voor mijn eindexamen kunstwerk in 6 gymnasium wilde ik iets maken waarmee ik kon laten zien wat mijn geloof voor mij betekent. Ondanks dat ik goed kon leren, had ik voor toetsen en mijn examens altijd stress, maar mijn geloof gaf mij rust en hoop dat het goed kwam. Dat wilde ik met dit werk laten zien. Het is een dollarbiljet, maar met in plaats van het portret van een president, een kruis op een rots. De achtergrond komt uit de clip van Wake me up van Avicii, een nummer wat mij ook een enorm gevoel van hoop geeft. Het kruis in het centrum verwijst naar Jezus en de prijs die Hij voor mij heeft betaald. Dat is wat ik geloof en vandaag nog steeds iedere dag mijn hoop uit haal.

Opdracht

2 Beelden

Dit olieverfschilderij heb ik gemaakt in 5 gymnasium. De opdracht was om een voorstelling op twee verschillende manieren te verbeelden. Het werd weer een foto uit een modetijdschrift, van een model met een haarband van autootjes. Ik schilderde de foto na met olieverf en voor het tweede beeld maakte ik de haarband na met autootjes van mijn broertje. Ik vroeg een vriendin om mij daarmee te fotograferen. Dit was het resultaat.

Een oefening in

Surrealisme

Dit olieverf schilderij heb ik gemaakt in 4 gymnasium. De opdracht was een surrealistisch schilderij. In die tijd verzamelde knipte ik graag foto’s uit modetijdschriften en maakte daar collages mee. Ik begon hier met een foto van een model met een zwart-wit gestreept jurkje en een tatoeage van een octopus. Vanuit het jurkje schilderde ik een zebra en 1 been werden er 8, zoals een octopus. Opdracht geslaagd toch?