Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Tekening

Gabriël

Gabriël, een andere tekening uit de serie van Kerst 2019. Een engel, niet lief, maar krachtig, met een boodschap.

Tekening

Boom van Jesse

“Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei.” Jesaja 11:1, en “Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Sterke God, Eeuwige vader, Vredevorst.” Jesaja 9:5. Kerst is voor mij altijd een enorme inspiratiebron voor tekeningen, vooral als ik bijvoorbeeld verwijzingen tegenkom naar Kerst in het Oude Testament, zoals hier in Jesaja. Deze tekening is daarop gebaseerd. 

Ecoline

Abre tus cielos

“Schuif uw hemel open, Heer, en daal af.” Omdat in 2019 een geplande reis naar Nicaragua niet doorging door de lockdown, besloot ik om alvast Spaans te gaan leren, voor wanneer reizen wel weer zou kunnen. Zo begon ik om te oefenen ook de Bijbel te lezen in het Spaans. Ik begon in de psalmen en het was rond adventstijd dat ik deze tekst las. David die God vraagt om de hemel open te scheuren, en af te dalen, dichtbij te zijn. En ik dacht: dat is wat Kerst is, God die dat gebed verhoort. Met potlood en Ecoline Brush pennen (echt geweldige dingen, die ik toen net ontdekt had) maakte ik deze tekeningen en liet het drukken op een kerstkaart.

Mozaïek

Duif III

De laatste duif uit de serie. In dit mozaïek heb ik zowel warme als koude kleuren gebruikt en wat oudhollandse tegeltjes stukgeslagen. Zo komen de scherven tenminste nog tot hun recht.

Mozaïek

Logo PG Zevenhoven

Als dank voor het gebruik van hun Livestream tijdens de lockdowns, heb ik voor de Protestantse Gemeente Zevenhoven in opdracht van de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat, dit mozaïek gemaakt van hun logo. Niet alleen mochten we van hun Livestream gebruik maken, ook lieten ze het interieur zien van onze kerk tijdens de dienst, die op dat moment gesloten was, onder andere dus ook het duif mozaïek van mij wat daar hing. Zo kwam ik op het idee om hen ook een mozaïek cadeau te geven voor in de kerk, uniek door hun eigen logo. Ook de kleuren van het logo zijn gebruikt, en de lijst (acryl) sluit in kleur aan bij de steentjes.

Mozaïek

Duif II

Voor dit mozaïek heb ik warme kleuren gebruikt, waardoor de duif meer symbool komt te staan voor de Heilige Geest. Ik heb geprobeerd om te tegels op zo’n manier stuk te slaan dat er hele aparte vormen ontstaan. Het mooie hiervan is dat je dit niet in de hand hebt, je bent afhankelijk van het keramiek en met de vormen die ontstaan probeer ik sierlijke, organische patronen te leggen. De lijst (acryl) matcht met de kleuren van het mozaïek.

Mozaïek

Duif I

Begonnen als Kerstproject voor de kerk, uitgegroeid tot een hele lockdown lang mozaïeken. Het is een duif die de komst van de Vredekoning aankondigt, zoals ook de titel was van het Kerstproject. De kleuren zijn hetzelfde als het origineel, maar qua scherven heb ik wat apartere vormen gebruikt, en een witte / parelmoer lijst geschilderd voor om het mozaïek.

Natuurlijk

Kruis met schelpen

Het kruis is eerst geschilderd met acryl, daarna beplakt met schelpen. Zonder dat het doorloopt is het hart zichtbaar en er zit kleurverloop in de schelpen. Liefde, de boodschap van het kruis.

Tekening

Bijbel

Potloodtekening. Uit deze Bijbel ontspringen takken / bloedvaten. De Bijbel als bron waaruit leven ontspringt.

Acryl

Huwelijksportret

Schilderij met acryl, nageschilderd van een foto. Als huwelijkscadeau voor het bruidspaar.

Huwelijkscadeau

Tweeluik

Voor een huwelijkscadeau gebruik ik graag iets van de trouwkaart, zoals in dit geval de datum in Romeinse cijfers. Daarnaast moet het natuurlijk echt persoonlijk zijn, zoals in dit geval voor iemand die van dierenprints houdt en in de kleuren passend bij hun interieur. Een tweeluik met acryl.

Huwelijkscadeau

Liefde in schelpen

Dit kunstwerk heb ik gemaakt als huwelijkscadeau voor een vriendin. De letter M 2x precies zoals op de kaart, met hout, touw en op een explosie van schelpen met kleurverloop.