Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Ecoline

Klaprozen

Voor deze tekeningen heb ik steeds maar 4 kleuren gebruikt: rood, zwart, geel en groen. De rest ontstaat door ze te vermengen met water. Het effect van het water past goed bij het kwetsbare van een klaproos, maar de kleur knalt van het papier. De 3 staande afbeeldingen zijn te bestellen als 3-luik.

Ecoline

Paardenbloem

Paardenbloem in Ecoline en water.

Ecoline

Rozen

Toen ik eenmaal had ontdekt dat je Ecoline ook kunt uitvegen met water, ben ik hier verder mee gaan experimenteren, met verschillende soorten bloemen. Hier is een serie rozen te zien, en ze zijn niet allemaal rood. 2 series van 4, liggend en staand.

Rouwkaart

Orchidee

Op 9 april 2022 overleed mijn oma. Toen ze wist dat ze ging overlijden vroeg ze mij om haar rouwkaart te tekenen, en het moest een orchidee worden. Ik begon met het natekenen van een witte orchidee, zoals deze zo vaak bij haar in het raam stonden. Dit is degene die op de kaart terecht is gekomen. De kleuren, blauw, het water en de bloem waar zij van hield, laten voor mij al het mooie zien van mijn oma. Op een spierwitte kaart, vol van hoop, en herinnerend aan al de liefde die ze ons heeft gegeven. Het was ook erg bijzonder om de reacties hierop terug te horen en dit is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst niet langer alleen een hobby te laten zijn, maar er verder mee aan de slag te gaan.

Ecoline

Bloemen in rood

Als ik niet weet wat ik moet tekenen is een bloem al snel iets wat ontstaat. Dat is wat hier gebeurd is, in rood.

Ecoline

Oog

‘Ogen laten de ziel zien’, zeggen ze weleens. Dat heb ik geprobeerd uit te beelden in deze tekening.

Biblia Sacra

maar van levenden

“Hebt u niet gelezen wat God u over de opstanding van de doden heeft gezegd? Dit is wat hij zei: “Ik ben de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob.” Hij is geen God van doden, maar van levenden.’ ” Mattheüs 22: 31, 32.

Biblia Sacra

Palmpasen

“Vanuit de menigte spreidden velen hun mantels op de weg uit, anderen braken twijgen van de bomen en spreidden die uit op de weg. De talloze mensen die voor hem uit liepen en achter hem aan kwamen, riepen luidkeels: ‘Hosanna voor de Zoon van David! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. Hosanna in de hemel! Mattheüs 21: 8, 9.

Biblia Sacra

Engel

Ik kan me de Bijbeltekst hierbij niet meer herinneren. In ieder geval is het een engel, en heb ik alle restvormen omlijnd. De streken die ontstaan met de brush pennen vind ik zo mooi dat ik het niet kan laten om eraf te blijven en er dan bijvoorbeeld een lijntje omheen te zetten, of de restvorm verder op te vullen. Om als het ware te zeggen, vergeet niet naar deze vorm te kijken.

Biblia Sacra

Calvary

“Onderweg naar Jeruzalem nam Jezus de twaalf leerlingen apart. Hij zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, waar de Mensenzoon zal worden uitgeleverd aan de hogepriesters en de schriftgeleerden, die hem ter dood zullen veroordelen. Ze zullen hem uitleveren aan de heidenen, die de spot met hem zullen drijven en hem zullen geselen en kruisigen. Maar op de derde dag zal hij worden opgewekt uit de dood.’” Mattheüs 20: 17-19. De restvormen zijn opnieuw opgevuld met rode en blauwe inkt. 

Biblia Sacra

Roos

“En ieder die broers of zusters, vader, moeder of kinderen, akkers of huizen heeft achtergelaten omwille van mijn naam, zal het honderdvoudige ontvangen en deel krijgen aan het eeuwige leven. Vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten.” Mattheüs 19: 29, 30.

Biblia Sacra

Leaves the 99

“Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken?” Mattheüs 18: 12. Een groot deel van de restvormen heb ik hier opgevuld met rode en blauwe Sakura pennen.