Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Kerst 2022

Roos ontloken

Een roos met Ecoline. Toen het water opgedroogd was, kon ik het weer niet laten om aan de slag te gaan met de restvorm. In dit geval met zwarte inkt. Tegelijkertijd stond een Kerst-afspeellijst aan op Spotify waar dit lied voorbij kwam: Er is een roos ontloken, uit barre wintergrond. 2 coupletten heb ik in groene inkt om de roos heen gezet en met stift het grijs toegevoegd.

Biblia Sacra

Het brood

“Het brood van God is het brood dat neerdaalt uit de hemel en dat leven geeft aan de wereld.’” Johannes 6:33.

Biblia Sacra

Tempel

“Maar hij sprak over de tempel van zijn lichaam.” Johannes 2:21. Een lichaam en een tempel tegelijkertijd, dat heb ik hier geprobeerd uit te beelden met inkt. De mens is gebaseerd op de Vitruviusman van Leonardo da Vinci. De horizontale armen vormen het dak van een tempel. Daarnaast is een hart te zien en een fakkel.

Biblia Sacra

Open hemel

Opnieuw een aantal Bijbelverhalen uitgebeeld, dit keer met inkt. Eerst getekend met potlood, daarna gekozen welke lijnen, vormen of juist restvormen ik wilde behouden uit de tekening. Deze overgetrokken met fineliners, tot steeds dikkere liners. Deze tekening is gemaakt bij de volgende tekst uit Johannes 1: 51: “‘Waarachtig, ik verzeker jullie,’ voegde hij eraan toe, ‘jullie zullen de hemel geopend zien, en de engelen van God zien omhooggaan en neerdalen naar de Mensenzoon.'” Er is een ladder te zien, waarlangs engelen omhoog en omlaag gaan, net zoals in de droom van Jakob.

Kerstkaart 2022

Moeder Gods van de Passie

Sinds oktober 2022 ben ik begonnen met lessen icoonschilderen in de katholieke kerk van Zevenhoven. Een eeuwenoude techniek, waarbij je o.a. zelf je pigmenten maakt met eigeel en met symboliek achter elke handeling. Eén van mijn medecursisten schilderde de icoon Moeder Gods van de Passie: Maria met Jezus op haar armen. Jezus kijkt naar de engel die een kruis vast heeft (zijn toekomst) en schrikt daarvan zodat zijn schoen uitvalt. Hoe Kerst verwijst naar Pasen, een mooie afbeelding voor mijn kerstkaart dacht ik. De tekening is met Ecoline en de achtergrond is goud, net als een echte icoon.

Ecoline en Aquarel

Geboortekaartje

Een hele eer, het geboortekaartje mogen ontwerpen voor een vriendin. En een hele klus, want het moest een persoonlijk kaartje worden. Na een teken- en fotosessie met haar hond en foto’s van de voordeur is dit het resultaat geworden. Ook interesse in een persoonlijk kaartje? Aarzel niet om contact op te nemen.

Aquarel

Sloot met riet

Voor de laatste lessen mochten we zelf een onderwerp kiezen. Ik koos ervoor om een foto, gemaakt tijdens het suppen, na te schilderen en ben erg blij met het resultaat.

Aquarel

Schuur in de sneeuw

Hoe schilder je een lucht, waar de bomen in weglopen? En sneeuw? Met blauw dus, lijkt het wit te veranderen in sneeuw. Allemaal geleerd op les.

Aquarel

Uil

Gemaakt op les.

Aquarel

Landschap met boerderij

Oefening in het opzetten van een landschap.

Aquarel

Straatje in Frankrijk

Hoe laat je een gebouw oud lijken, hoe schilder je mensen met een paar verfstreken? Dat leerde ik in deze les.

Aquarel

Bloemenvaas

Gemaakt op les. Belangrijkste les: spaar de vorm uit voor de bloemen die je wil gaan schilderen.