Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Kerstkaart 2022

Moeder Gods van de Passie

Sinds oktober 2022 ben ik begonnen met lessen icoonschilderen in de katholieke kerk van Zevenhoven. Een eeuwenoude techniek, waarbij je o.a. zelf je pigmenten maakt met eigeel en met symboliek achter elke handeling. Eén van mijn medecursisten schilderde de icoon Moeder Gods van de Passie: Maria met Jezus op haar armen. Jezus kijkt naar de engel die een kruis vast heeft (zijn toekomst) en schrikt daarvan zodat zijn schoen uitvalt. Hoe Kerst verwijst naar Pasen, een mooie afbeelding voor mijn kerstkaart dacht ik. De tekening is met Ecoline en de achtergrond is goud, net als een echte icoon.

Ecoline en Aquarel

Geboortekaartje

Een hele eer, het geboortekaartje mogen ontwerpen voor een vriendin. En een hele klus, want het moest een persoonlijk kaartje worden. Na een teken- en fotosessie met haar hond en foto’s van de voordeur is dit het resultaat geworden. Ook interesse in een persoonlijk kaartje? Aarzel niet om contact op te nemen.

Aquarel

Sloot met riet

Voor de laatste lessen mochten we zelf een onderwerp kiezen. Ik koos ervoor om een foto, gemaakt tijdens het suppen, na te schilderen en ben erg blij met het resultaat.

Aquarel

Schuur in de sneeuw

Hoe schilder je een lucht, waar de bomen in weglopen? En sneeuw? Met blauw dus, lijkt het wit te veranderen in sneeuw. Allemaal geleerd op les.

Aquarel

Uil

Gemaakt op les.

Aquarel

Landschap met boerderij

Oefening in het opzetten van een landschap.

Aquarel

Straatje in Frankrijk

Hoe laat je een gebouw oud lijken, hoe schilder je mensen met een paar verfstreken? Dat leerde ik in deze les.

Aquarel

Bloemenvaas

Gemaakt op les. Belangrijkste les: spaar de vorm uit voor de bloemen die je wil gaan schilderen.

Aquarel

Herfst stilleven

Aquarel gemaakt op les, waarbij we een stilleven met pompoenen na moesten tekenen. Compositie, licht en schaduw en kleur, allemaal belangrijk om te leren.

Aquarel

Wolken boven water

In het najaar van 2022 ben ik begonnen met lessen in aquarelleren. Een moeilijke techniek, maar geweldig om te mogen leren. Je hebt het lang niet altijd in de hand wat er gebeurt, kunt het niet overschilderen als je een fout maakt, maar daardoor ook helemaal losgaan. Dit was 1 van de eerste lessen, bedoeld om te oefenen met het schilderen van een lucht.

Houtskool

Palatijn

Deze houtskooltekening heb ik gemaakt tijdens mijn lessen schilderen en tekenen bij het LAK (Leids Akademisch Kunstcentrum). Het is een eigen vakantiefoto genomen in Rome op de Palatijn. De opdracht was om alle geleerde technieken tot dan toe te combineren: perspectief, toon, en restvorm. Vooral over de restvormen ben ik zelf erg tevreden.

Ecoline

Abstracte bloemen

Is het nog te zien dat het bloemen zijn? Ik heb er een aantal uitgekozen om hier te laten zien, sommige met alleen ecoline, andere met inkt, potlood of krijt. Ook heb ik in deze serie een 2-luik gemaakt met daarop de volgende tekst: “Jullie zullen hiervan getuigenis afleggen. Ik zal ervoor zorgen dat de belofte van mijn Vader aan jullie wordt ingelost.” (Lucas 24: 48, 49 in het Spaans) Ik hoop dat mijn kunst daar iets van laat zien.