Mijn werk

Portfolio

Hier vindt u een overzicht van al mijn werk vanaf 2013. Gemaakt tijdens beeldende vorming, voor mijn studie Geneeskunde, voor mijn kerk, en nu in mijn vrije tijd of op les. Sommige werken zijn gemaakt in opdracht en inmiddels verkocht, andere zijn te koop, te bestellen, en ik ontvang ook graag nieuwe opdrachten. Heeft u dus interesse, laat gerust een bericht achter.

aquarel

Met trots

Mijn werk

Aquarel

Herfst stilleven

Aquarel gemaakt op les, waarbij we een stilleven met pompoenen na moesten tekenen. Compositie, licht en schaduw en kleur, allemaal belangrijk om te leren.

Aquarel

Wolken boven water

In het najaar van 2022 ben ik begonnen met lessen in aquarelleren. Een moeilijke techniek, maar geweldig om te mogen leren. Je hebt het lang niet altijd in de hand wat er gebeurt, kunt het niet overschilderen als je een fout maakt, maar daardoor ook helemaal losgaan. Dit was 1 van de eerste lessen, bedoeld om te oefenen met het schilderen van een lucht.

Houtskool

Palatijn

Deze houtskooltekening heb ik gemaakt tijdens mijn lessen schilderen en tekenen bij het LAK (Leids Akademisch Kunstcentrum). Het is een eigen vakantiefoto genomen in Rome op de Palatijn. De opdracht was om alle geleerde technieken tot dan toe te combineren: perspectief, toon, en restvorm. Vooral over de restvormen ben ik zelf erg tevreden.

Ecoline

Abstracte bloemen

Is het nog te zien dat het bloemen zijn? Ik heb er een aantal uitgekozen om hier te laten zien, sommige met alleen ecoline, andere met inkt, potlood of krijt. Ook heb ik in deze serie een 2-luik gemaakt met daarop de volgende tekst: “Jullie zullen hiervan getuigenis afleggen. Ik zal ervoor zorgen dat de belofte van mijn Vader aan jullie wordt ingelost.” (Lucas 24: 48, 49 in het Spaans) Ik hoop dat mijn kunst daar iets van laat zien.  

Ecoline en inkt

Kruis in bloei

Dit is één van de tekeningen die laat zien wat mijn geloof voor mij betekent. Het kruis, hoop, vrede, toekomst. En steeds zoek ik naar manieren om dat op papier te zetten. Dit is weer een poging, een kruis in vlammen, in bloei. De andere afbeelding is een eerdere versie.

Ecoline en inkt

Marbella

De familievakantie naar Marbella in de zomer 2022 was in één woord Fantastico. Geïnspireerd op de foto’s en kleuren tijdens het uitgaan heb ik thuis deze tekeningen gemaakt.

Aquarel

Rolklaver

Deze bloem heb ik ook ontdekt in een slootje op de Nieuwkoopse Plassen, de Rolklaver (Lotus corniculatus). Omdat de tekeningen zo uitpakten dat het leek alsof de bloem licht gaf moest ik ook denken aan deze tekst: ‘Wie een lamp aansteekt, zet hem niet weg in een donkere nis, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die in huis is het licht kan zien.’ (Lucas 11:33). Deze tekst is voor mij ook de reden geweest om mijn kunst te gaan delen op social media en op deze website.

Aquarel

Pispotje

Convolvulus sepium, de Haagwinde, of zoals mijn oma het altijd noemde: het Pispotje. Naast dat suppen zelf al heerlijk ontspannend is: lekker bruin worden en tegelijk genieten van de natuur van Nieuwkoop, heb ik nu ook ontdekt dat ik er goed op kan tekenen. In een waterdichte tas neem ik mijn spullen mee, maak wat schetsen en foto’s om die later thuis uit te werken met bijvoorbeeld water colour pennen. In een slootje kwam ik dit Pispotje tegen en hieronder is het resultaat te zien. En mocht je me nu niet geloven met dat supverhaal, bekijk dan even de video.

Ecoline en Aquarel

Magnolia VI

Een serie magnolia’s met steeds dezelfde gebruikte kleuren, in dezelfde stijl.

Ecoline en Aquarel

Magnolia V

Bijna abstract, met een beetje graffiti-effect, een magnolia. In de serie onderstaand nog 2 andere waar ik een compleet eigen randje aan heb gegeven.

Ecoline en Aquarel

Magnolia IV

In deze tekening is geen water gebruikt en zijn details aangebracht met water colour pennen. In de serie onderstaand 3 staande magnolia’s.

Ecoline en Aquarel

Magnolia III

Opnieuw een magnolia met ecoline en water colour markers, nu met wat meer donkere kleuren. Onderstaand een 3-luik met 3 liggende magnolia’s.